Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Erkılınç’tan sektöre ve mesleğe ilişkin önemli açıklamalar

Google News Abone Ol

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı‘nın davetiyle Afyonkarahisar’da gerçekleşen toplantıda, geçtiğimiz yıl meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dilendi. Erkılınç, bölgedeki basın kuruluşlarına verilen ve devam eden destekler için teşekkürlerini iletti.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ BASIN KURULUŞLARINA DESTEK

Milletimize derin üzüntü yaşatan depremler sonrasında, Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nun desteğiyle bölgedeki 130 gazete ve 58 internet haber sitesinin faaliyetlerini kolaylaştıran bir dizi tedbir alındığı belirtilirken, konuyla ilgili açıklama yapan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, “Fiili satış başta olmak üzere zorunlu ödevlerin bir kısmından muaf tuttuğumuz veya kolaylık sağladığımız süreli yayınlarımıza, deprem gününden yıl sonuna kadar 133 milyon Türk Lirası tutarında resmi ilan ve reklam desteği verdik” dedi.

Erkılınç ayrıca, desteklerin 31 Aralık 2023 tarihinde sona ermesinin ardından Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerini kapsayacak şekilde 4 ay daha uzatıldığını belirterek, konunun Nisan ayındaki Yönetim Kurulu toplantısında yeniden ele alınacağını aktardı.

SAHA GERÇEKLERİNDEN KOPMAYACAĞIZ

Görevde bulundukları süre zarfında saha gerçeklerinden kopmayacaklarını belirten Erkılınç, konuşmasına “Olanla olması gereken arasındaki hassas dengeyi gözeteceğimizi, bunu yaparken de nitelikli yayınların haklarını ve sektördeki istihdam olanaklarını koruyacağımızı hep vurgulaya geldik” diyerek devam etti.

Cavit Erkılınç, Yönetim Kurulu’nun en önemli teklifinin, Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği’nin bazı maddelerinin tadiline ilişkin olduğunu da vurgulayarak; Genel Kurul’da sunulan tekliflere ilişkin bilgi verdi. Erkılınç, iletişim alanının dışındaki fakültelerden mezun ancak iletişim alanında yüksek lisans veya doktora yapmış kişileri fikir işçisi kadrosuna doğrudan dahil etmeyi amaçladıklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Böylece eğitim seviyesi yüksek fikir işçilerinin gazetecilik yapmasını sağlayarak daha kaliteli ve özgün içerik üretilmesini arzuluyoruz, sahadaki ‘çalıştıracak personel bulamıyoruz’ söylemine de gerçekçi bir çözüm sunuyoruz.”

4 FİKİR İŞÇİSİNİ KADROYA ALINMASINA İMKAN

Genel Müdür Erkılınç, ikamet şartı, köşe yazıları, bekleme süresi, internet haber sitelerinin devri ve alan adlarının değişikliğine dair Yönetim Kurulu tekliflerini şu şekilde özetledi:

“Genel kategoride yer alan internet haber sitelerinin, Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden 4 fikir işçisini kadroya almalarına imkân tanıyoruz. Köşe yazarı kavramının içini boşaltmaya yönelik, herhangi bir toplumsal mevzuda fikir sunmayan, güncellikten ve günlük hayattan uzak, neredeyse tamamı alıntılardan oluşan yazılara yönetmelikle ‘dur’ diyoruz.

Kadro ve haber sayıları yüksek olduğu için bekleme süresini 6 ay içinde tamamlamak isteyen internet haber sitelerinin gerçekleştirmeleri zorunlu kılınan 4 katı asgari tekil ziyaretçi sayısını 2 kata düşürüyor ve sayfa görüntüleme sayısını da 2 kat olarak belirliyoruz. Düzenlemelerle, yaklaşık bir yıldır büyük emek harcadıklarını yakından gözlemlediğimiz internet haber sitelerimizin gayretlerini ödüllendirmeyi düşünüyoruz.”

Habere ait etiket tanımlanmamış.

2024-02-22 05:39:48

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir